T.M. FRAZIER - KING

Název: King
Originální název: King
Autor: T. M. Frazier
Vydání: 2015 (2018) , Ocelot
Počet stran: 264, pevná



ANOTACE: 
Brantley King. Zuřivý, vášnivý a odhodlaný. Vyrůstal v nelítostném světě a vždy žil na hraně zákona. Dnes je umělecký tatér, ale také kariérní kriminálník a drsný alfa samec, který byl právě propuštěn z vězení. 

Doe. Naprostý protiklad. Její vlastní minulost je jí záhadou. Poté, co se probudí v popelnici celá potřísněn
á krví, není schopná vybavit si jedinou vzpomínku na to, kým je a odkud pochází. 

Náhodou se potkají na párty, kterou pro Kinga uspořádá jeho kamarád Preppy jako oslavu Kingova propuštění z vězení. A oběma toto setkání změní život.







V první řadě musím říci, že tato kniha pro mne byla větším utrpením než všechny ty  braky, které jsem četla za poslední měsíce. A že jsem jich přečetla dost. Co vám kniha King nabídne? Nabídne vám 264 stran utrpení, nesmyslných dialogů  a myšlenkových pochodů, které naprosto nedávají smysl. Přitom obálka láká k dobré béčkové erotické četbě. Bylo to spojení Padesáti odstínů trapnosti a Božského blbečka. A všech takovýchto "erotických knih s bohatým drsným a nevyzpytatelným hlavním hrdinou".

Jak už anotace zmiňuje, King je "králem" gangů plného drsných motorkářů, potetovaných drsňáků a chlapů, který pro bezvýznamný sex nejdou daleko. Celý příběh začíná tím, že Kingovi kamarádi pro něj uspořádají obrovskou party, když ho pustí z vězení. Na tuto party se dostane Doe se svou kamarádkou, která udělá věc, kterou by v takové společnosti udělat neměla a zaplatí za to životem. Tím se to pro Doe celé zvrhne. King se rozhodne, že Doe teď bude jeho majetkem a zaplatí za hřích své kamarádky. A celý příběh začíná.

Probouzí se připoutaná a nahá na jeho posteli. King se k ní chová jako ke kusu hadru, je pro něj odpadem společnosti a otravným červem, který je potřeba zašlápnout. A přesto mu nedá spát, musí na ní pořád myslet a představovat si ty zvrácenosti, které by s ní tuze rád dělat. Chodí se na ni dívat, když spí,v hlavě vidí její krásné a smutné oči. 

Musím se přiznat, že knihy tohoto typu mám ráda. Jsou to fajn milé oddechovky, u kterých si člověk odpočine. Přesně proto takové knihy existují, řekla bych. Ale toto? To byl přesně takový brak, u kterého si člověk ani neodpočine. Nedá mu nic, jen podrážděný žaludek. 



Přišlo mi, že se King považuje za vládce vesmíru díky byznysu, který vede a jak se si svým kamarádem dokáže vydělat špinavé peníze. Nevím, jestli pro autorku je prodávání marihuany těžkým hříchem a tudíž stoprocentní propustkou do pekla, ale mně to tak nepřišlo. Na světě jsou i horší věci. King je prostě král vyvrhelů, kriminálníků a král mužů. K němu se King s velkým "K" prostě hodí. 

Během čtení jsem si do textu psala různé poznámky a když si to shrneme, za celých těch x stránek jsem našla jen dvě věty, které jsou relativně moudré a dalo by se nad tím zamyslet a rozvést to nějak a někam dál. Jinak jsem se spíš podivovala nad tím, že takové věci mohl nějaký relativně rozumný lidský mozek vymyslet a napsat.

Doe mi přišla také dost zvláštní a mírně schizofrenická. Nebyla mi nijak sympatická a celkově mě ničím nezaujala. Kinga z celého srdce nenávidí, přijde jí odporný a chce od něj pryč, ale zajímá jí její názor a pořád přemýšlí nad tím, co si asi pomyslí o tom, co teď udělala, co namalovala a co si asi pomyslí o tom, co si zrovna oblékla na sebe. Chápu, že zapomněla vše, co o sobě kdy věděla ale to se jí mozek porouchal natolik, aby se z ní stal oficiální a nefalšovaný blázen a měla v hlavě úplný guláš?

Jediným plusem pro mne byl konec. Ne proto, že kniha končila, ale proto, že konec byl napínavý a díky němu jsem měla chuť a potřebu knihu dočíst. A nespálit ji. Konec je otevřený a láká čtenáře k dalšímu dílu, který nás jistě čeká co nevidět.

Uživatelé Databáze Knih jsou z tohoto příběhu nadšení. A já tomu nerozumím. Nechápu proč. A ptám se proč! Netvrdím, že zanevřu druhý díl, ten si stoprocentně přečtu, ale prosím prosím PROSÍM!!! Přestaňte psát takové knihy. Už jich bylo dost. A další svět nepotřebuje.


Komentáře

Oblíbené příspěvky