AFTER - PŘED NÁMI

NÁZEV: After : Před námi 
ORIGINÁLNÍ NÁZEV: After: Before
AUTOR: Anna Todd
VYDÁNÍ: 2015 (2020), Yoli
POČET STRAN: 312, pevná/vázaná 


ANOTACE
Pátá vlna emocionální exploze! Přečtěte si, jaký byl Hardin, než potkal Tessu, i co se s ním stalo po After. #HESSA Dramatická love story Tessy a Hardina k sobě jako magnet přitahovala všechny okolo. Tyto vedlejší postavy, které doposud jen přihlížely, dostávají konečně šanci vyjádřit se k událostem série After. Spolu s nimi dostane slovo i samotný hlavní hrdina - Hardin Scott. Jeho verze prvního setkání s Tessou změní všechno, co jste si o něm dosud mysleli!



Jsem jedna z těch čtenářek, která sérii After četla od vydání již několikrát. Není to žádné mistrovské dílo, ale já se do Hardina Scotta nepřekonatelně a bláznivě zamilovala. A autorčinu poslední knihu z této série jsem si nemohla odpustit a den po jejím vydání jsem se rozeběhla do knihkupectví a začala okamžitě číst. 


Celý příběh je z pohledu několika postav. Čteme vyprávění dívek, které se s Hardinem seznámili předtím, než nastoupil na vysokou školu. Vidíme příběh z pohledu Molly, protivné dívky s růžovými vlasy, která neví co se svým životem. Jedna z Kapitol patří i Steph, Tessiině spolubydlící, která se ukáže jako neuvěřitelná  falešná bestie. 
Zbytek knihy patří Hardinovi a jeho pohledu. Je klasický "bad boy" s chováním parchanta, na kterého holky prostě letí. Je potetovaný, krásný a s britským přízvukem. Co víc si přát. 


Dozvídáme se o tom, jak se do Tessy (i přes odpornou sázku, kterou uzavřel se svými přáteli) zamiloval. Vidíme a dokážeme konečně (!) plně pochopit jeho myšlenkové pochody, které mne vytáčely v předchozích dílech, protože jsem jim nerozuměla a nechápala jsem, proč se chová jako totální tupec. 
 Hardin byl do té doby, než poznal Tessu, zvyklý být sám, na nikoho nespoléhat, nikoho kromě sebe nemilovat, a hlavně. Nikdy nebyl zvyklý na to, že má plnou hlavu jedné osoby, která je jeho pravým opakem.

Theresa Young je na první pohled křehká blond bytost s šedýma očima a krásnou postavou. Je paličatá a nenechá si nic líbit. V předchozích dílech mě často vytáčela tím, jak Hardinovi vše odpustila. A ještě tak snadno! Ačkoliv jsem jim vztah přála a chtěla jsem, aby skončili spolu, místy mě štvala tak moc, že jsem měla chuť knihu vyhodit z okna. Nebo s ní zatopit. Jen abych od její naivity a blbosti měla chvíli klid.

Jejich vztah je komplikovaný, plný lží z Hardinovi minulosti.  Neměl snadné a šťastné dětství, které ho neustále provází v nočních můrách, které dokáže zahnat jen Tessa.


Co se mi opravdu líbilo, byl pohled do budoucna, kdy Hardin s Tessou mají dvě krásné děti, Tessa má svatební firmu, Hardin vydává knihy. A stále jsou zamilovaní jako na škole. Opravdu klasický happy end.

Řekla bych (i když se mi líbila!), že kniha je svým způsobem zbytečná, je vlastně takovým vycpávkovým dílem a celkové shrnutí toho, co už jsme dávno věděli. Ačkoliv mi už neukázala nic jiného, přečetla jsem ji za jedno odpoledne a během celého čtení jsem se přihlouple usmívala, jak mi to přišlo milé a sladké.

Komentáře

Oblíbené příspěvky