Knižní blok a dohnané resty

Nečetla jsem.
Vůbec. Věřte, že poslední dva týdny byly jedny z nejhorších v mém životě a já musela svou energii vynaložit někde jinde, než si sednout ke knize a věnovat jí pár hodin času ( a tím špatným obdobím nemyslím to, že bych si třeba zlomila nehet, nebo že nemám boty, které bych si mohla vzít k těm novým šatům).
V posledních pár dnech se to už jakž takž uklidnilo a já se zase na čtení vrhla s obrovskou chutí. A za tři dny jsem přečetla dvě knihy a třetí jsem (již asi po milionté) rozečetla.


1. GIRL ONLINE


Myslím si, že v knižním světě není nikdo, kdo by tuto knihu nečetl. Nebo neznal. Jediné, co mi na této knize přišlo báječné bylo to, že jsem ji objednávala z Martinusu a přišel mi krásný hrneček. Jinak nic.
Když jsem Girl Online objednávala, nic jsem si o ní nečetla. Věděla jsem akorát to, že jí napsala Zoella. Myslela jsem, že to bude o ní a o jejím životě. A ono nic. A on to byl ten klasický příběh "HOLKA+KLUK= LÁSKA". Bez sebemenší zápletky, bez originálního (alespoň podle mého) nápadu. Pro mne to postrádalo cokoliv dobrého, co by mě nutilo si Girl Online nechat a někdy si ji přečíst znovu.




2. DÍVKA VE VLAKU

Kdykoliv mluvím o této knize, říkám jen "Dokonalé" "Perfektní" "Úžasné". Co jsem tak postřehla, knižní sféra se dělí na dva tábory. Na ty, kteří Dívku ve vlaku milují a na ty, které neuchvátila.
Mně přišla naprosto perfektní. Už dlouho se mi nestalo, že bych díky knize málem zapomněla vystoupit z vlaku (doufám, že ani vám neutekla ta ironie). Bavila mě. Od prvního slova. Pořád jsem nemohla přijít na to, kdo to udělal. Kdo té Megan vlastně ublížil.
Ačkoli většině čtenářů vadila alkoholička Rachel, mně se líbila. Vlastně mě svým způsobem jaksi přitahovala. A nějak jsem věřila tomu, že to udělala ona. Díky této knize mám velký problém začíst se do jiné.









3. ZMIZELÁ

Začala jsem ji číst asi po páté. Přísahám. Koupila jsem si ji dva dny předtím, než jsem viděla film. Film jako takový mě nadchnul (Ben Affleck je kocour za každé situace!), ale kniha ? Myslím si, že už mě nedokáže ničím překvapit. Že filmové zpracování už mi všechno řeklo. Ale snad ji tentokrát dočtu.










Mým dalším knižním plánem je Metro 2033 , které mě díky přítelovo hře neskutečně zaujalo. A jaký je váš plán?

Komentáře

  1. Ja co se Divky ve vlaku tyce,jsem spis v te polovine,ktere az tak nenadchla.Jinak ted mam rozectenou knihu Laurus,po ni chci docist Pisen ledu a ohne a pak konecne vsechny Upiri deniky :D a dal se uvidi :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hezkýýý :) Říkala jsem, že co se Dívky ve vlaku týče, jsou dva tábory :) Já jsem z ní opravdu byla nadšená. A mě nadchne málo co

      Vymazat
  2. Cože? Pětkrát jsi rozečetla Zmizelou a nedočetla? TO JDE?! :D Já jsem ji zhltla za týden, film i kniha je pro mě srdcovka.

    BLOND SITE

    OdpovědětVymazat
  3. Musím sa priznať Zoella šla mimo mňa, ale asi holky po 20tke nie sú cieľovka... A Dievča vo vlaku bola super kniha, ku koncu som sa už nemohla odtrhnúť.

    SlavikStories
    Čítanie je sexy

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Oblíbené příspěvky